Tomatsallad

Serverar: 10 portioner

Italiensk tomatsallad som får en trevlig smakbrytning av balsamvinäger och socker.

Ingredienser

  • 500 g cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sköjl och dela tomaterna. Riv basilikan i små bitar. Blanda tomat och basilika.
    2. Häll på olivolja,vinäger och socker. Blanda försiktigt tills sockret löst sig och smaka av med salt och peppar.
    3. Låt smakerna mogna en stund i rumstemperatur och garnera med färsk basilika vid servering.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champinjon- och baconpaj
    Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben