Tomatsallad

Den här passar bra till buffébordet.

Ingredienser

  • 6-8 tomater
  • 2 krm salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad gul lök eller gräslök
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta eller 1 kryddmått vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i skivor. Lägg dem i en skål. Strö över salt, peppar och finhackad lök eller finklippt gräslök.
    2. Blanda vinäger,olja och vatten. Låt eventuellt en skalad delad vitlöksklyfta ligga i såsen en stund eller smaksätt med vitlökspulver. Häll sedan såsen över tomaterna och löken. Ställ salladen kallt en stund före servering.
    3. Servera salladen med bröd till förrätt eller till kött-,kyckling-,korv- och stekta fisk rätter, grillade rätter går också bra

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champinjon- och baconpaj
    Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben