Tomatsallad med brynt salviasmör

Serverar: 6 portioner

En fantastisk sidosallad som är jättegod till grillat eller stekta biffar. Salladen smakar bäst om tomaterna är riktigt mogna och rumsvarma.

Ingredienser

  • 125 g mozzarellaost
  • 600 g klyftade tomater, gärna i olika färger
  • 70 g babyspenat
  • 50 g grovriven parmesanost
  • 2 skivor lantbröd
  • 100 g smör
  • ½ kruka salvia
  • Finrivet skal och saft av ½ citron
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Bryt mozzarellan i små bitar. Blanda tomater, spenat, parmesan och mozzarella på ett fat. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
    2. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga i 2 msk av smöret. Lägg åt sidan. Repa och stek salviabladen frasiga i 1 msk smör. Lägg dem på ett hushållspapper.
    3. Bryn resten av smöret i stekpannan tills det är gyllenbrunt med nötaktig doft. Smaka av smöret med citron.
    4. Skeda smöret över salladen och toppa med bröd och salvia. Servera direkt!

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben