Tomatsallad med kapris

Serverar: 4 portioner

Den här tomat- och örtsalladen är marinerad i en mustig kaprisdressing med en fräsch doft av vitlök.

Ingredienser

  • 6 mogna tomater
  • Flingsalt
  • 1 msk kapris, hackad
  • 3 msk jungfruolivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • ½-1 dl färsk basilika, strimlad
  • ½-1 dl slätbladig persilja, hackad
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i lagom stora munsbitar, lägg dem i ett durkslag och låt dem rinna av. Strö över en nypa flingsalt och låt dra 5-10 minuter så att smakerna utvecklas. Lägg över tomaterna i en stor skål.
    2. Blanda kapris, olivolja, vinäger och vitlök i en liten skål. Blanda väl och häll sedan dressingen över tomaterna.
    3. Blanda ner den skivade löken och låt dra 30 minuter så att smakerna blandas väl.
    4. Strö över basilika och persilja. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben