Tomatsås i tiden

Serverar: 4 portioner

Fixa det när tomaterna är billiga, du har tid över och slippa "köpa" (eget smakar ändå bäst, det går att frysa in och ta fram vid lämpligt tillfälle).

Ingredienser

  • 1,5-2 kg tomater, röda och mogna
  • 2 gula lökar
  • 3-6 vitlöksklyftor
  • passerade tomater (krossade tomater) 400g
  • 3-4 msk citronpeppar
  • basilika
  • oregano
  • Instruktioner

    Skala tomaterna (gör ett korssnitt i toppen), doppa dem i kokande vatten ca. 2 min. Lägg dem sedan i iskallt vatten, dra av skalen och skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en gryta och tillsätt citronpepparn. Skala och hacka lök och vitlök fint. Låt tomaterna koka sakta i gryta med lock i ca. 40 min, tillsätt sedan färsk hackad basilika & oregano, lök och passerade tomater. Låt alltsammans koka ihop under ca 32 min, provsmaka och ifall något saknas så tillsätt det som saknas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Basilika - oumbärlig örtkrydda
    Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....

    Nytt år- Nya förutsättningar
    Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...

    Svamprätter
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börjar g...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben