Serverar: 4 portioner
Fixa det när tomaterna är billiga, du har tid över och slippa "köpa" (eget smakar ändå bäst, det går att frysa in och ta fram vid lämpligt tillfälle).
Skala tomaterna (gör ett korssnitt i toppen), doppa dem i kokande vatten ca. 2 min. Lägg dem sedan i iskallt vatten, dra av skalen och skär tomaterna i små bitar. Lägg dem i en gryta och tillsätt citronpepparn. Skala och hacka lök och vitlök fint. Låt tomaterna koka sakta i gryta med lock i ca. 40 min, tillsätt sedan färsk hackad basilika & oregano, lök och passerade tomater. Låt alltsammans koka ihop under ca 32 min, provsmaka och ifall något saknas så tillsätt det som saknas.
Basilika - oumbärlig örtkrydda
Jag har nästan alltid en kruka basilika stående i mitt köksfönster....
Nytt år- Nya förutsättningar
Så här i årets första skede brukar det vara ordentligt skralt i kassan...
Svamprätter
Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren börjar g...