Tomatsnurror med pinjekärnor

Serverar: 16 portioner

Snurrigt gott. Ett färdigt pizzakit laddar man enkelt ugnen med matiga bullar. Fyllningen kan du byta ut precis med vad du vill. 95 kalorier per bulle 3 g fett 3 g protein 14 g kolhydrater

Ingredienser

  • 1 pizzakit (färdigjäst pizzadeg + tomatsås)
  • 1/3 burk strimlad soltorkad tomat, á 200g
  • 1 liten citron
  • ½ dl pinjenötskärnor
  • 1 kvist rosmarin
  • Instruktioner

    1. Ta fram degen i rumstemperatur minst 15 minuter före tillagning så att den börjar jäsa. Sätt ugnen på 225 grader. Låt tomatstrimlorna rinna av. Skrubba citronen i ljummet vatten. Ställ ut bakformarna på en plåt.
    2. Rulla ut pizzadegen på en stor skärbräda. Bred över 1 dl av tomatsåsen. Strössla över tomatskivor och hela pinjekärnor. Riv över citronskal och grovklipp över de flesta rosmarinbladen. Rulla försiktigt ihop degen på längden till en rulltårta. Dela den i 16 bitar med en vass kniv.
    3. Lägg över i bakformar och klipp över de sista rosmarinbladen. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben