Tomatsoppa med apelsin och ingefära

Serverar: 4 portioner

En mild och mjuk soppa som får överraskande smak av apelsin och ingefära. Tillsätt gärna en klick färskost vid serveringen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 förpackning passerade tomater, 500 g
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk strösocker
  • Ca 1 cm färsk ingefära
  • 1 apelsin, rivet skal och saft av
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Ev. färskost
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja i en gryta. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar och socker. Koka upp och låt koka under lock ca 5 minuter.
    2. Skala ingefäran och riv den fint på ett rivjärn. Tillsätt skal och saft av apelsin samt riven ingefära när soppan kokat färdigt. Smaka av med salt och peppar.
    3. Garnera ev. med en klick färskost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gourmak 11 september 2011

    Helt okej faktiskt. Inget jag blir superpepp på att laga igen, men kul att prova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben