Tomatsoppa med kalkon

Serverar: 4 portioner

Här en snabb, god och värmande soppa tillagad på ca 30 minuter...

Ingredienser

  • 10 g smör
  • 1½ röd paprika, tärnad, c:a 150 g
  • 2 finhackade gul lök, c:a 150 g
  • 1 liter tomatsoppa, t.ex. Kelda Tomatsoppa
  • 1 dl vatten
  • 300 g kalkonschnitzel i små tärningar
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1½ tsk flingsalt
  • Tillbehör
  • Fullkornsbröd
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Fräs paprika och lök i ca. 2 min.
    2. Tillsätt tomatsoppa och vatten. Koka upp soppan och tillsätt kalkontärningarna, chilisås och salt.
    3. Koka soppan på svag värme under omrörning i ca. 3 min. Smaka av.
    4. Servera med gott fullkornsbröd till.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben