Tomatsoppa med kokosmjölk och potatis

Serverar: 4 portioner

Mättande, krämig soppa med oväntade smaker! Helt vegansk.

Ingredienser

  • 1 l tärnad potatis
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 rejäl klyfta vitkål, strimlad ganska smått
  • 1-2 burkar krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • Grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitkål i en stor kastrull. Lägg i potatis. Späd med tomater, kokosmjölk och ev vatten till lagom konstistens. Låt sopppan koka upp tills potatis och vitkål är mjuka.
    2. Smaka av med grönsaksbuljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    peterholm1 28 februari 2010

    Den här soppan gjorde jag och den har absolut potential att vara god. Men om man slaviskt följer receptet så blir den lite tråkig och smakar väldigt mycket "krossade tomater". Det skrivs inget om salt, peppar så jag laddade på kryddor och salt för att fixa smaken. En stavmixer är bra på slutet för att slå sönder ev. potatisbitar. Utveckla gärna receptet lite med koktider etc.

    Vivoplena 1 mars 2010

    Potatisarna ska vara i tärningar, alltså inte mixas. Salt behövs inte, buljong innehåller mycket salt.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben