Mättande, krämig soppa med oväntade smaker! Helt vegansk.
Ingredienser
1 l tärnad potatis
2 gula lökar, hackade
1 rejäl klyfta vitkål, strimlad ganska smått
1-2 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk
Grönsaksbuljong
Instruktioner
Fräs lök och vitkål i en stor kastrull. Lägg i potatis. Späd med tomater, kokosmjölk och ev vatten till lagom konstistens. Låt sopppan koka upp tills potatis och vitkål är mjuka.
Den här soppan gjorde jag och den har absolut potential att vara god. Men om man slaviskt följer receptet så blir den lite tråkig och smakar väldigt mycket "krossade tomater". Det skrivs inget om salt, peppar så jag laddade på kryddor och salt för att fixa smaken.
En stavmixer är bra på slutet för att slå sönder ev. potatisbitar. Utveckla gärna receptet lite med koktider etc.
Vivoplena1 mars 2010
Potatisarna ska vara i tärningar, alltså inte mixas. Salt behövs inte, buljong innehåller mycket salt.
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Den här soppan gjorde jag och den har absolut potential att vara god. Men om man slaviskt följer receptet så blir den lite tråkig och smakar väldigt mycket "krossade tomater". Det skrivs inget om salt, peppar så jag laddade på kryddor och salt för att fixa smaken. En stavmixer är bra på slutet för att slå sönder ev. potatisbitar. Utveckla gärna receptet lite med koktider etc.
Potatisarna ska vara i tärningar, alltså inte mixas. Salt behövs inte, buljong innehåller mycket salt.