Tomatsoppa med mozzarella

Serverar: 4 portioner

Underbart god!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 paket hela tomater, ca 800 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 1-2 krm sambal oelek
  • 1 lagerblad
  • 1-2 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Basilikablad
  • Mozzarella
  • Instruktioner

    Skala och hacka både lök och vitlök. Fräs löken några minuter i oljan under omrörning. Strö över mjölet och slå på buljongen lite i taget under omrörning. Tillsätt tomater med spad, tomatpuré, sambal oelek och lagerblad. Låt soppan sjuda ca 10 minuter. Smaka av med citronsaft, saft och peppar. Lägg i skivad mozzarella och strö över basilikablad.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben