Tomatsoppa med vita bönor och risoni

Serverar: 4 portioner

Risoni är pasta formad som ris. Den ska kokas 11 min men uppåt 15 går också bra, vilket gör att den passar bra i soppa. Risonin klibbar inte och den ger fint tuggmotstånd. -

Ingredienser

  • 1 ½ dl kokta vita bönor
  • 100 g risoni
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tomater
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk hackad basilika
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Till servering
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Skala och moroten och riv den grovt. Skala och hacka löken och vitlöken. Skär tomaterna i små bitar.
    2. Koka upp buljongen. Lägg i morot, lök, vitlök och tomat och koka i 10 minuter. Lägg i risonin och låt koka i 10 minuter till.
    3. Hacka basilikan och lägg i den och bönorna i soppan. Låt bönorna bli genomvarma i soppan och krydda den med salt och peppar.
    4. Servera överströdd med basilikablad.
    5. Tips! ½ dl kokta vita bönor motsvaras av 40 g okokta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miramamman 23 februari 2009

    Denna soppa var väldigt god, kidsen gillade den också vilket är ovanligt när det är soppa. kommer att göras fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben