Tomatsoppa med blandade bönor

Ev. tillbehör vid servering: Avrunnen yoghurt.

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika, röd
  • 1 tsk paprikapulver
  • ca 1/2 tsk örtsalt
  • smör eller rapsolja att steka i
  • 3 dl vatten
  • 3 dl passerad tomat
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • Nymalen svartpeppar
  • 2-3 dl blandade kokta bönor (t.ex stora vita bönor, kidneybönor och kikärter)
  • Instruktioner

    Stek i smör/olja; strimlad purjo, hackad paprika, paprikapulver och örtsalt i en gryta, fräs grönsakerna tills de blir mjuka. Häll i vatten, passerade tomater, peppra och smula ner buljongtärning. Sätt på lock och låt småputtra ca 5-10 minuter. Rör sist ner bönorna, värm och smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben