Tomatsoppa med vitlök och vitt vin

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god tomatsoppa med sting av chili och vitlök.

Ingredienser

  • 500 g tomater
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 tsk honung
  • Chili tills du nått önskad styrka
  • 1 dl hackad basilika
  • Salt
  • Basilika och parmesan för garnering
  • Instruktioner

    1. Hacka upp tomaterna och ta bort tomatfästet. Hacka lök, vitlök och morot och fräs i smör. Tillsätt allt utom basilika och grädde. Koka upp och låt sjuda i 20 min. Tillsätt den hackade basilika, mixa soppa slät och sila den sedan.
    2. Rör ned grädden och hetta upp soppan igen. Slutkrydda med salt och chili.
    3. Garnera med basilika, parmesan och svartpeppar precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben