Tonfisk med matvete

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagat och billig rätt som går att förbereda innan genom att koka matvetet i förväg.

Ingredienser

  • 2 dl matvete Frebaco
  • 3½ dl vatten
  • 2 burkar tonfisk i olja á 185 g
  • 1 st finhackad röd lök
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl finhackad dill
  • salt
  • vitpeppar
  • ½ citron
  • Instruktioner

    1. Mät upp vatten i en kastrull och koka upp. Häll i Frebaco matvete.Koka under lock på svag värme i 15 minuter. Låt matvetet kallna.
    2. Blanda det kalla matvetet med tonfisken i olja, den finhackade rödlöken, vitvinsvinägern, dillen och smaksätt med salt peppar och en skvätt citronsaft.
    3. Servera med en härlig grönsallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben