Tonfisk med sufflétäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God och billig kvällsrätt.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 3 portioner ris
  • 2 burkar sparris i bit a 225 g
  • 2 burkar tonfisk i olja a 185 g
  • 1-2 tsk curry
  • 3 äggvitor
  • 1 dl majonnäs
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Ansa och hacka löken. Fräs löken i matfettet tillsammans med det torra riset någon minut.
    3. Koka sedan riset enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg det kokta riset i en smord ugnssäker form. Låt sparrisen rinna av och fördela den sedan över riset. Häll av det mesta av oljan från fisken, fräs den snabbt med curryn och fördela den sedan över sparrisen.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner majonnäsen. Klicka smeten över tonfisken.
    5. Gratinera på nedre falsen i cirka 15 minuter.
    6. Servera med sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jennyjenny 8 juni 2009

    Riktigt smaskigt och väldigt enkelt att göra! Jag som är en gottegris vill gärna ha mer sufflétäcke, så jag kommer att dubbla den delen nästa gång :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben