Tonfisk på risbädd

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Snabbt, enkelt och jättegott.

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk
  • 4 dl ris
  • 7-8 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400g färska champinjoner
  • 2 burkar vit sparris
  • Olja
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk stark senap
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    Hacka löken och stek mjuk i olja. Tillsätt riset, vattnet och buljongtärningen, låt koka tills riset är färdigt. Bred ut i en ugnsfast form, täck med tonfisk. Skär champinjoner och sparris i bitar och lägg ovanpå tonfisken. Vispa grädden, blanda med majonnäsen, osten och senapen. Bred blandingen ovanpå de övriga ingredienserna. Ställ in i ugnen, 200 º C, i cirka 20 minuter eller tills ytan är gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Prima 7 oktober 2008

    Riktigt gott. Dock spetsade jag rätten med extra senap... ville ha den lite skarpare! Använde hälften dijon o hälften vanlig senap :)

    Jeff Holmström 13 juni 2023

    Gött!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben