TONFISKFYLLD PAPRIKA

Serverar: 4 portioner

Gott som vickning.

Ingredienser

  • 4 röda paprikor
  • ½ dagsgammalt vitt bröd
  • 2 burkar tonfisk i vatten à 195 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 1 knippa persilja
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör eller margarin + matfett till formen
  • 4 msk buljong
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Halvera paprikorna på längden. Låt stjälken vara kvar. Ta bort kärnorna. Mjuka upp brödet i ljummet vatten. Låt tonfisken rinna av. 2. Krama vattnet ut brödet och blanda med tonfisken. Skala och hacka vitlök och lök fint. Hacka persiljan fint och blanda hälften av persiljan med lök, vitlök, ägg, salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Blanda smeten med tonfisk och bröd. Sätt ugnen på 200 grader. 3. Salta och peppra paprikorna inuti. Fyll dem med tonfiskfyllningen. Blanda resten av persiljan med ströbröd, olja och matfett. Fördela blandningen på paprikorna. 4. Smörj en ugnsfast form med matfett och lägg ner paprikorna. Blanda buljong med tomatpuré och droppa över paprikorna. Täck över med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 30 min. Ta bort aluminiumfoliet och sätt upp värmen till 250 grader. Baka paprikorna ytterligare 10-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben