Tonfiskröra med fetaost

Serverar: 4-10 portioner

Tid: 30 minuter

Denna röra lärde jag mig att göra av mat-tanterna i kiosken på gymnasiet jag gick på. Har dock modifierat det lite. Du kan göra denna i både en mixer och självklart hacka för hand. Men beror ju på hur mycket tid man har också ;)

Ingredienser

  • 160 g tonfisk i vatten
  • 1 dl hackad dill
  • 1 rödlök
  • 4-6 kokta ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-6 msk majonnäs
  • Fetaost
  • Svartpeppar
  • Örtsalt
  • Obs! 4-6 ägg och 2-6 msk majonnäs får man avgöra själv beroende på hur mycket tonfisk man använder och självklart efter tycke och smak
  • Instruktioner

    1. Häll av tonfisken och pressa bort så mycket vatten som möjligt annars blir röran väldigt blöt. Lägg tonfisken i en bunke. Hacka dillen och löken i små bitar och blanda ner i bunken med tonfisken. Tillsätt crème fraiche, majonnäs och rör om. Smula ner fetaosten och krydda med peppar efter tycke och smak. Smaka av och känn efter på sältan från osten. Tillsätt örtsalt efteråt i lagom mängd du själv önskar och rör om. Du kan skippa fetaosten och öka mängden örtsalt istället om du inte vill ha i osten. Hacka äggen i mindre bitar och rör ihop med de övriga ingredienserna. Smaka av och krydda mer om det behövs.
    2. Röran är god att ha på rostat bröd, ciabatta eller annat bröd du gillar. Den är även god att ha i smörgåstårtor och till bakpotatis.
    3. Enjoy!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben