Tonfisksås

Serverar: 4 portioner

God till pasta, gillas av alla! Går snabbt att laga till.

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 liten burk creme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • ½ citron saften
  • ½ dl finklippt dill
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Öppna tonfiskburkarna och häll ut oljan i en kastrull. Rör ut vetemjölet i oljan till en bottenredning.
    2. Koka upp vattnet och buljongtärningen. Tillsätt lite i taget till redningen så att det blir stommen till en sås. Pressa ner citronsaften och tillsätt creme fraichen. Krydda. Lägg till sist i tonfisken och låt allt bli varmt. Serveras till pasta

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1
    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (1)

    scako 22 januari 2009

    Prövade denna sås igår. Mums! Tack för att du delade med dig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben