Tonfisksås

Serverar: 4 portioner

Jag blev glad att hitta en tonfisksås utan tomat.

Ingredienser

  • 2 burkar à 200 g tonfisk i vatten
  • 2 burkar à 200 g crème fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 purjolök, liten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Strimla paprikan och skiva purjolöken. Smält smöret i en gryta. Lägg i paprikan och purjolöken och låt fräsa en stund. Häll på vattnet och låt småkoka några minuter. Tillsätt crème fraichen, buljong, salt och peppar. Låt puttra en stund. Tillsätt sedan tonfisken och låt allt bli varmt igen.
    2. Servera gärna med nån pasta till.
    3. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1
    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (4)

    pia61 7 mars 2009

    Har precis ätit Tonfisksåsen till middag! Jättegott! När jag fräst grönsakerna strödde jag över 2 msk vetemjöl, så såsen blev lite tjockare. Den kommer att serveras fler gånger i det här huset!/PIA

    Fridellan 16 november 2009

    Äntligen en tonfisksås utan tomat :) Tack!

    ashe2 8 mars 2010

    Jag åt ris till istället för pasta, men det blev superbra!

    piha63 1 april 2012

    Har nu ätit denna tonfisksås tillsammans med spagetti. Det var så gott så det blev dubbla portioner. Så nu sitter jag här och håller på att spricka. Mums! Mvh Pietra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben