Tonfisksås.

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Bra och billig tonfisksås, dock lång koktid (storkok rekommenderas)

Ingredienser

  • 4 konserver krossade tomater (425g st)
  • 4 konserver tonfisk i olja
  • 1 hel vitlök
  • 0,5 msk salt
  • 1 msk peppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala och pressa vitlöksklyftorna ner i oljan. Fräs sedan vitlöken gyllenbrun och häll sedan ner alla burkar krossade tomater.
    2. Låt detta koka ihop i cirka 1,5-2 timmar så att konsistensen blir ganska tjock.
    3. Häll sedan i tonfisken, som du låtit rinna av i en halvtimme, ner i såsen. Tillsätt salt och peppar och koka sedan cirka 10 minuter till.
    4. Servera med spagghetti, riven parmesan och citron.

    Liknande recept

    3
    25 min
    4
    1
    4.3
    30 min
    3-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben