Tonfisksås med spaghetti

Serverar: 4-5 portioner

Jättegod och enkel att göra!

Ingredienser

  • Spaghetti till fyra personer
  • Vatten
  • Salt
  • Tonfisksås
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 1 burk crème fraiche med chili och paprika
  • 2 dl grädde, valfri
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 8-10 champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 1 purjolök
  • ½-1 dl chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin i lättsaltat vatten enligt beskrivning på paketet.
    2. Tonfisksås: Skala och hacka löken. Ansa och skiva champinjonerna. Skär paprikan i centimeterstora bitar och strimla purjon.
    3. Värm hastigt tonfisken i en kastrull. Du behöver inte ta bort oljan. Blanda i allt utom crème fraichen och grädden och låt fräsa en stund.
    4. Blanda sedan ner crème fraichen och grädden och låt det småputtra någon minut. Smaka av med salt, peppar och eventuellt chilisås.
    5. Servera tonfiskröran med den kokta spagettin och en god grönsallad till.
    6. Smaklig spis!
    7. Tips! Om det blir sås över, kan man göra varma smörgåsar av den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben