TONIS RUSSINBRÖD (blir 6 limpor).

Serverar: 6 portioner

Satsen går att dela. Men det lönar sig inte, perfekta att frysa om man hinner med. Dessa limpor brukar gå åt. En nybakad skiva med smör..........mums.

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 1,2 liter vatten 37 grader
  • 1 flaska brödsirap (mörk)
  • 1 msk salt
  • 1 msk olja eller smör
  • 1 påse vetemjöl ( 2 kg)
  • Kummin
  • anis
  • honung
  • russin
  • hasselnötter
  • valnötter
  • (lite efter tycke och smak , och mängd)
  • Instruktioner

    Ta till en stor bunke,eller helst en el-maskin med degkrokar Rör ut jästen i lite av vattnet, Blanda i resten av ingredienserna, vatten,sirap,salt,olja samt ungefär hälften av mjölet. Forstätt att hälla i resten av mjölet under det att maskinen går. Degen blir ganska lös, (ta bort krokarna) och låt jäsa i 30 minuter med bakduk över. Häll upp degen på mjölat bakbord. Baka ut till limpor( lägg i formar) det blir 6 st Låt jäsa i 30 min Grädda i ugnen 175 grader i 40 min.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    4.5
    1 h 30 min
    3

    Kommentarer (2)

    arvidalm 7 oktober 2009

    Mycket gott bröd, gick även bra att göra utan formar direkt på en plåt.

    Goteborgaren 5 juli 2010

    Hej jag gör en halv sats av brödet regelbundet och det är toppen fast jag har bara russin i brödet och har ingen honug i men det är toppen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben