Torsk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gott och lättlagat

Ingredienser

  • 500 gr torsk (helst block dvs fryst)
  • 1 burk hela tomater (300 gr)
  • 2 st gula lökar
  • 100 - 125 gr smör (OBS: måste vara smör)
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 - 1 dl torrt vitt vin
  • 200 gr champinjoner
  • 2 hg persilja
  • Salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och smörkoka den i ca 5 min. OBS: låg värme skall bli gyllengul
    2. Skiva det tinade torskblocket, salt och peppra, lägg sedan över löken.
    3. Tillsätt de hela tomaterna och ev lite av spadet samt vinet, låt sjuda i ca 15 min under lock tills fisken börjar bli vit.
    4. Bryn champinjonerna och lägg dem sedan i gryta tillsammans med grädden.
    5. Låt småkoka (1-2 på spisen) alt. ugn 225 gr i ca 15 min.), tills fisken känns klar. Klipp över persilja
    6. Servera med ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben