Torsk i Kokossås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Klassisk. Nordisk mat med inslag av asiatisk smak.

Ingredienser

  • 500 g torsk
  • 1 gul lök
  • 1 tsk sambal Oelek
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk Ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tärning grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk ( ca 400g )
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i 2-3 cm bitar och salta runt om. Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten. Fräs grönsakerna i smör i en vid gryta. Rör i ingefära, gurkmeja, citronsaft och smulad grönsaksbuljong.
    2. Häll på kokosmjölken och koka upp. Lägg ner fisken och låt allt sjuda på svag värme under lock i 5-7 minuter. Smaksätt med salt. Servera med kokt ris
    3. Servera gärna med gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben