Här piffas en mild fisk upp med en smakrik och litet het sås. Det blir en häftig kombination som dessutom innehåller få kalorier.
Ingredienser
800 g torskfilé
1 stor gul lök
1 grön paprika
2 msk olivolja
4 bifftomater
50 g urkärnade oliver
2 msk kapris
2 chilifrukter
Salt
Peppar
1/2 citron
Instruktioner
Skala och finhacka löken. Ansa paprikan. Skär den först i strimlor, sedan i små bitar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs upp löken tills den är genomskinlig. Tillsätt hackad paprika, täck över med lock och låt paprikan mjukna 5 minuter.
Sänk ned tomaterna i kokande vatten. Skala dem och ta bort blomfästet. Kör fruktköttet i mixer och blanda sedan de krossade tomaterna med lök och paprika. Halvera oliverna och blanda ned oliver och kapris.
Dela chilifrukterna på längden och ta ur kärnorna. Skölj väl, hacka dem fint och blanda ned dem i såsen. Låt såsen koka ihop 5 minuter utan lock. Smaka av med salt och peppar.
Pressa citronen. Skölj och torka av torskfiléerna. Droppa citronsaft över fisken och krydda med salt och peppar. Lägg torskfiléerna i såsen och låt dem ligga i grytan under lock 6 - 8 minuter på svag värme. Servera genast.
I stället för torsk kan du använda lax- eller spättafiléer.