Torsklåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ett recept från min mamma som jag har gjort om lite grann efter eget huvud. Fantastiskt gott! Lägger till bild när jag lagar den nästa gång. Självklart kan man byta ut torsken mot annan liknande fisk.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé (ett fruset torskblock)
  • 2,5 dl crème Fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk idealmjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl hackad dill
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1-2 tomater
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Tina fisken något, så att det går lätt att skära i mindre bitar.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsfast form. Lägg ut fiskbitarna med lite mellanrum.
    3. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Vispa ihop crème fraiche, grädde och mjöl.
    4. Blanda sedan i smulad buljongtärning, ketchup, hackad dill och salt och peppar. Häll blandningen på fisken.
    5. Låt rätten stå i ugnen tills den fått fin färg och fisken är genomkokt, vilket tar ca 35-40 min.
    6. Servera med kokt potatis, gärna pressad, potatismos eller ris och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    tjsson65 11 januari 2010

    Detta var verkligen en härlig rätt, tusen tack för receptet. Nu kan även jag laga en fiskrätt som imponerar, har haft väldigt svår för att få fisken så där perfekt, när jag tog ut fisken i ugnen så strödde jag över lite räkor, och plötsligt så hade vi en festlig lördagsmiddag. Återigen tack så mycket.

    continue1 23 januari 2012

    Snabbt och enkelt att göra med ett resultat över förväntan. Grymt gott.

    NannaP 17 februari 2013

    Mkt enkelt och väldigt gott :) 5 av 5

    dag6 27 september 2013

    Det blev mycket gott, Kommer att göra det flera gånger. Men nästa gång kommer jag att göra hälften så mycket. Tack för receptet. Det blir en femma.

    dag6 27 september 2013

    Det var lagom med fisk till två personer, men det blev hälften sås över.

    Liiinaa 19 augusti 2014

    Väldigt gott recept. Dock tyckte jag det blev godare när man skvätte i mycket citron i såsen och använde chilisås + enbart lite ketchup istället :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben