mammas torsklåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Denna gjorde min mamma ofta. Jag tycker den är jättegod med kokt potatis till.

Ingredienser

  • 400 g torskfile (eller fryst torskblock)
  • 1 stor purjolök
  • 4 tomater
  • 1 msk margarin ( att smörja formen med)
  • Redning
  • 1 msk margarin
  • 3 dl mjölk (helst 3%)
  • 2-3 msk mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smörj en ungssäker form. Skölj och strimla purjolöken, täck sedan hela botten med purjolök. Lägg ut torsken över purjolöken.
    2. Skiva tomaterna i ca ½ cm tjock skivor och täck fisken. Koka ihop redningen smaka av den med salt och peppar, häll sedan hela redningen över fisken och grönsakerna i formen.
    3. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen, 35-40 min. Börjar den att brännas på ovansidan så lägg över lite folie. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben