Ingrids torsklåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Ett recept från en arbetskamrat jag hade på -90-talet och som jag fortfarande gör emellanåt.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1dl riven ost
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 purjolök
  • Dill
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela purjon i ca 3 cm bitar, förväll den lätt. Lägg purjon underst i en ugnsform och torskblocket över.
    2. Blanda ihop resten och bred det över . Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    3. Ugn 175-200 grader.
    4. Servera den med kokt potatis.

    Liknande recept

    5
    50 min
    4
    6

    Kommentarer (2)

    inkan29 29 maj 2011

    mmm! gott!!!

    svengelsk 12 maj 2012

    Det här får du göra igen, var reaktionen här i huset. Jag hade ingen purjolök utan använde förvälld bladspenat i botten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben