Torskrygg med örtslungad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God vardagsmiddag

Ingredienser

  • 4 port torskrygg
  • 1 schalottenlök
  • Salt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk hackad dill + dill till garnering
  • Rivet skal av 1 citron och lite pressad saft
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 1-1½ krm nymald svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 2 dl hackad dill och persilja
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en smord ugnsform. Skala och hacka schalottenlöken. Strö den och rikligt med salt över fisken. Ringla över rapsoljan. Tillaga mitt i ugnen tills fisken är klar, ca 15 min. Rör samman en kall sås av crème fraiche, 3 msk hackad dill, citronskal och saft, samt pepparrot, ½-1 tsk salt och peppar. Skala potatisen och koka den tills den är mjuk. Slunga den i hackad dill och persilja. Servera fisken med potatisen och såsen. Lite skalade räkor är också gott att lägga till. Garnera gärna med extra dill och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cayman 12 mars 2015

    Hej, det här receptet lät väldigt gott. Men ursäkta min okunnighet, men hur slungar man potatis?? "Slunga den i hackad dill och persilja"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben