Torta Caprese - Italiensk chokladtårta

Serverar: 16 portioner

Oemotståndlig choklad- och mandeltårta som inte är alltför söt. Byt ut Limoncellon mot något annat starkt du har i skåpet, till exempel rom. Har du inget hemma, uteslut det helt. Glutenfri.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 1 msk Limoncello, citronlikör (kan uteslutas)
  • 5 ägg, separerade i gulor och vitor
  • 3 dl socker
  • 200 g mandelmjöl, Risenta
  • 2 msk majsstärkelse, Maizena
  • 1 msk bakpulver
  • ½ -1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • Garnering
  • Florsocker
  • Eventuellt mandel
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör på svag värme. Låt svalna och häll i Limoncellon. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt mandelmjölet blandat med majsstärkelse, bakpulver, vaniljpulver och salt. Vänd ner choklad- och smörblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
    3. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Känn med en sticka om den är färdig. Låt svalna i formen.
    4. Ta ur kakan och pudra över florsocker och dekorera eventuellt med mandel.
    5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben