Tortellini al gratin

Serverar: 4 portioner

Receptet är ur ett recepthäfte från Barilla

Ingredienser

  • 400 g tortellini
  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1-2 buljongtärningar eller ströbuljong
  • Gärna några pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 250 g champinjoner färska eller frysta
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och svartpeppar
  • Riven parmesanost, ca 75 g (alternativt 150 g lagrad grevé, svecia eller ceddarost)
  • Instruktioner

    1. Koka ihop tomaterna med tomatpuré, buljongtärning och vitlök. Blanda i grädden, låt det koka 5-10 minuter till, krydda och smaka av.
    2. Skölj champinjonerna hastigt, om så behövs. Skiva och fräs dem i hälften av smöret.
    3. Salta och peppra och tillsätt citronsaften. Koka tortellinin sakta i rikligt med lättsaltat vatten, 13-14 minuter och låt den rinna av väl.
    4. Lägg hälften av tortellinin i en smord gratängform med hälften av champinjonerna och tomatsåsen.
    5. Fyll på med ett nytt lager pasta, svamp och tomatsås. Lägg på resten av smöret i klickar och täck med parmesan eller skivor av annan god ost.
    6. Gratinera rätten ca 15 minuter i 225-250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben