Tortellini bolognese

Serverar: 4 portioner

Den här rätten kan mätta den allra hungrigaste. Dessutom är den både väldoftande och smakrik och ett nöje att tillreda.

Ingredienser

  • 300 g tortellini
  • 150 g nötfärs
  • Olja eller flytande margarin
  • 1 tärnad morot, ca 1 dl
  • 1 liten hackad gul lök, ca 1 dl
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl skivade champinjoner
  • 1 dl torrt rödvin eller utspädd buljong/fond
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ - 1 tsk torkad oregano
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 - 3 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Tillred tortellinin enligt anvisning på paketet men uteslut saltet. Häll av vattnet genom ett durkslag.
    2. Fräs köttfärsen i en stor, fettsnål stekpanna tills den inte längre är rosa, ca 10 minuter. Ta upp färsen med en hålslev och lägg den på hushållspapper att rinna av. Skölj ur pannan.
    3. Häll lite olja eller flytande margarin i pannan. Tillsätt morot, lök och vitlök och låt mjukna, ca 5 minuter, på medelvärme under omrörning.
    4. Häll tillbaka köttet i pannan, tillsätt svamp, rödvin, tomatpuré, oregano och peppar. Koka samman under omrörning ca 10 minuter. Häll upp tortellinin på serveringstallrikar. Skeda över såsen och strö på färskriven parmesanost. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben