Tortellini i broccolisås

Serverar: 4 portioner

Tortellini i krämig broccolisås.

Ingredienser

  • 600 g färsk eller ca 400 g torkad tortellini
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • Sås
  • 3/4 kg broccoli
  • 1 stor bit purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl färskriven ost, helst parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ansa broccolin och skär den i små buketter. Förväll buketterna i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av och svalna lite.
    2. Ansa purjolöken och finstrimla den. Finhacka broccolin och lägg den i en kastrull tillsammans med purjolöken. Pressa i vitlöksklyftan.
    3. Tillsätt crème fraiche och värm upp blandningen. Låt den småputtra i några minuter. Krydda med salt och peppar. Håll såsen varm.
    4. Koka upp vatten och lägg i buljongtärningen. Häll i tortellinin och låt allt koka ganska kraftigt i 8-10 minuter. Provsmaka gärna för att få rätt tuggmotstånd.
    5. Låt tortellinin rinna av i ett durkslag. Lägg upp den i ett djupt fat och häll broccolisåsen över. Strö riven, färsk ost över och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben