Tortellini med svampsås

Serverar: 4 portioner

Snabb och god vardagsrätt. Funkar lika bra med färsk som torkad pasta, använd den fyllning ni gillar bäst. Vi föredrar spenat- eller ostfyllningar.

Ingredienser

  • 250 g torr tortellini, eller 400 g färsk
  • 1 gul lök
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 zucchini
  • 1 stor gul paprika
  • 4 dl krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk basilika
  • Tunt hyvlad parmesanost
  • Instruktioner

    1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
    2. Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp i oljan i en låg vid kastrull, eller traktörpanna. Strimla zucchini och paprika, låt dem fräsa med ett par minuter. Blanda i krossade tomater, salt och kryddor. Låt koka på svag värme utan lock tills vätskan kokat in.
    3. Låt pastan rinna av och servera med svampsåsen och parmesan. Och en sallad såklart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gyllensparv 1 september 2008

    Första gången jag har hämtat ett recept, och detta såg lätt ut för en amatör. Så det var bara att inhandla nödvändiga ingredienser, glömde Basilikan, så jag tog Körvel som jag hade i en burk. Det blev iallafall 3 lunchlådor att ta med till jobbet, och jag tyckte att det smakade väldigt gott fast det inte fanns med något kött eller fisk. Tog väldigt lång tid innan de krossade tomaterna kokat in, vågade inte köra på för hög värme, blir nog ännu bättre nästa gång, med rätt ingredienser.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben