Tortellini- och köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

En variant på lasagne som vi tycker om!

Ingredienser

  • 4 portioner valfri tortellini, jag valde med ostfyllning
  • Köttfärssåsen
  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • Matfett
  • 3/4 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsåsen
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 4,5 dl mjölk
  • 2,5 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med köttfärsen i matfettet. Salta och peppra. Tillsätt salt, socker och peppar och låt puttra i ca 10 minuter.
    2. Koka tortellinin enligt anvisningen på paketet och låt rinna av i durkslag.
    3. Smält smöret till ostsåsen och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk och kryddor. Låt puttra några minuter så att mjölsmaken fösrvinner och smält sedan ner 1,5 dl av osten.
    4. Bottna en smord ugnssäker form med köttfärssåsen. Bred tortellinin ovanpå och häll ostsåsen över. Toppa med resten av osten. Gratinera i 250 grader i ca 15 minuter, eller tills den har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    etthundranio 30 juli 2011

    Står inte hur mkt tortellini man ska ha?

    Majainorr 4 augusti 2011

    Koka 4 portioner tortellini! Till 4 portioner gratäng brukar det bli lagom.

    farmoringer 9 oktober 2011

    Skickade nyss iväg en kommentar men jag ser det inte..Skickar ett till så kanske du får två..:-) Det här var verkligen gott. Det kommer jag att göra fler gånger..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben