4 portioner valfri tortellini, jag valde med ostfyllning
Köttfärssåsen
500 g köttfärs
1 gul lök
Matfett
3/4 dl tomatpuré
2 dl vatten
½ tsk socker
Salt
Peppar
Ostsåsen
2 msk smör
3 msk mjöl
4,5 dl mjölk
2,5 dl riven ost
Salt
Peppar
Instruktioner
Skala och hacka löken. Bryn den tillsammans med köttfärsen i matfettet. Salta och peppra. Tillsätt salt, socker och peppar och låt puttra i ca 10 minuter.
Koka tortellinin enligt anvisningen på paketet och låt rinna av i durkslag.
Smält smöret till ostsåsen och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk och kryddor. Låt puttra några minuter så att mjölsmaken fösrvinner och smält sedan ner 1,5 dl av osten.
Bottna en smord ugnssäker form med köttfärssåsen. Bred tortellinin ovanpå och häll ostsåsen över. Toppa med resten av osten.
Gratinera i 250 grader i ca 15 minuter, eller tills den har fått fin färg.
Koka 4 portioner tortellini! Till 4 portioner gratäng brukar det bli lagom.
farmoringer9 oktober 2011
Skickade nyss iväg en kommentar men jag ser det inte..Skickar ett till så kanske du får två..:-)
Det här var verkligen gott. Det kommer jag att göra fler gånger..
Står inte hur mkt tortellini man ska ha?
Koka 4 portioner tortellini! Till 4 portioner gratäng brukar det bli lagom.
Skickade nyss iväg en kommentar men jag ser det inte..Skickar ett till så kanske du får två..:-) Det här var verkligen gott. Det kommer jag att göra fler gånger..