Tortilla med rucolapesto och löjrom

Serverar: 10 portioner

En klassisk omelett tapas som serveras med lite generösare bitar med en lyxig klick rom på toppen. 236 kalorier per portion 14 g fett 13 g protein 15 g kolhydrater

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 10 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 180 g löjrom
  • Rucolapesto
  • ½ vitlökskyfta
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk pinjekärnor
  • ½ tsk salt
  • 2 msk riven parmesanost
  • 40 g ruccola
  • 2 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis och lök, fräs dem i smör och olja ca 5 minuter i en släpplättpanna. Knäck äggen i en bunke, vispa lätt och tillsätt i pannan.
    2. Salta och peppra och låt steka på svag värme ca 20 minuter. Pressa ihop tortillan under stekningen med en stekspade. Vänd tortillan med hjälp av ett lock eller en tallrik när den är som en kaka, stek ytterligare 10 minuter, låt vila inplastad på tallrik.
    3. Kör samtliga ingredienser till rucolapeston i en blender eller mixa med en stavmixer. Skär upp tortillan och servera med en klick löjrom och ruccolapesto.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben