Tortilla med tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Spansk omelett med lök och potatis är en snabblagad lunchrätt.

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk + ½ tsk salt
  • 8 ägg
  • ½ dl vatten
  • Tomatsallad
  • 250 g blandade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 80 g ruccola
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatis och lök tunt. Stek potatisen i olja cirka 8 minuter. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 4 minuter. Krydda med 1 tsk salt.
    2. Vispa äggen tillsammans med vatten och ½ tsk salt. Häll äggsmeten över potatis och lök. Rör försiktigt i botten tills omeletten stannat och fått fin färg.
    3. Tärna tomaterna och blanda med finstrimlad basilika, olivolja, salt och ruccola.
    4. Vänd upp omeletten på ett fat och servera med tomatsalladen.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben