Tortillasbröd

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme

Ett riktigt bra recept på tortillasbröd på majsmjöl (och vete) som ger brödet dess speciella smak. Detta är också ett bra grundrecept på ogräddade tortillas och är mycket lätt att arbeta med.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl majsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 1 3/4 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, majsmjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt oljan och vatten.
    2. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela sedan degen i 15 st bitar (eller mer om du vill ha mini tortillas) och kavla ut dem till tunna kakor ca 17 cm i diameter.
    3. Grädda kakorna på båda sidorna i en het, torr stekpanna tills de fått vacker färg (ca 2-3 min per tortilla)
    4. Serveras direkt varma. Eller låt svalna på galler och värm dem snabbt när dom ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben