Ett riktigt bra recept på tortillasbröd på majsmjöl (och vete) som ger brödet dess speciella smak. Detta är också ett bra grundrecept på ogräddade tortillas och är mycket lätt att arbeta med.
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl majsmjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk olja
1 3/4 dl vatten
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, majsmjöl, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt oljan och vatten.
- Arbeta ihop till en smidig deg. Dela sedan degen i 15 st bitar (eller mer om du vill ha mini
tortillas) och kavla ut dem till tunna kakor ca 17 cm i diameter.
- Grädda kakorna på båda sidorna i en het, torr stekpanna tills de fått vacker färg (ca 2-3 min per tortilla)
- Serveras direkt varma. Eller låt svalna på galler och värm dem snabbt när dom ska serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat i backen
Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...