Tortillatårta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god "tårta" med tacoköttfärs, spenat och bacon

Ingredienser

  • 1 pkt tortillabröd
  • Fyllning 1
  • 400 g blandfärs
  • 1 pkt bacon (ca 150 g)
  • 1 röd paprika
  • ½ chilifrukt
  • smör att steka i
  • 1 pkt tacokrydda
  • 1 burk tacosås
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning 2
  • 200 g hackad spenat
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 2 dl keso
  • 150 g Philadelfiaost
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 c
    2. Fyllning 1: Strimla bacon i småbitar. Finhacka paprika och chili. Stek köttfärs och bacon och krydda med tacokrydda. Blanda i paprika och chili. Krydda med salt och peppar
    3. Fyllning 2: Tina och låt spenaten rinna av. Pressa ur vätskan Hacka löken och hacka/pressa vitlöken. Fräs spenaten och lägg i lök och vitlök. Krydda med salt och peppar. Ta av från plattan och tillsätt keso och philiadelfiaost.
    4. Tårtan: Ta fram en plåt med bakplåtspapper 1 bröd i botten - täck med fyllning 1 och tacosås Lägg på 1 bröd och täck det med fyllning 2 Varva sedan detta. Sista och översta brödet ska täckas med fyllning 2 och den rivna osten.
    5. Sätt in i mitten av ugnen i 10 min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maggstrom 20 oktober 2011

    Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben