Tortillawraps med mangosalsa

Serverar: 4 portioner

För den som är sugen på ett mellanmål är den här goda tortillan lättrullad.

Ingredienser

  • 1 mogen mango
  • 2 tomater
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 30 g ingefära
  • 2 salladslökar
  • 4 msk limesaft
  • 4 msk olivolja
  • Salt
  • 1 mozzarellakula (125 g)
  • 1 stor näve rucola
  • 4 vetetortillas (finns att köpa färdiga)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skala mangon till salsan, skär fruktköttet i klyftor och sedan i små tärningar. Skölj och ansa tomaterna, skär i fjärdedelar och kärna ur. Skär fruktköttet i mycket små tärningar.
    3. Halvera chilin på längden, kärna ur och skölj. Skala vitlök och ingefära. Skär allt i små tärningar. Ansa och skölj salladslöken och skär i ringar.
    4. Rör ihop limesaften med olja och salta. Blanda marinaden med mango, tomater, chili, vitlök, ingefära och salladslök. Skär mozzarellaosten i tunna skivor. Rensa rucolan, skölj och skaka av vattnet. Ta bort grövre stjälkar.
    5. Värm tortillabröden några minuter mitt i ugnen. Bred på 2 msk mangosalsa och lägg över rucolablad och mozzarellaskivor.
    6. Rulla ihop brödet, dela på mitten och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben