25 år gammalt recept som jag använt flera gånger om året.
Ingredienser
4 äpplen
Mördeg
100 g smör
2 dl mjöl
Rivet skal av 1 citron
Mandelsmet
1 dl sötmandel, hackad (eller mandelflagor)
1/2 dl socker
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Instruktioner
Arbeta ihop mördegen. Tryck ut i form. Skala och halvera äpplena. Lägg dem på mördegen med kupade sidan uppåt.
Koka ihop mandelsmeten. Fördela den över äpplena.
Ugn 225 graden. 20-30 min.
Servera med vaniljglass
Hej! Jag undrar ifall man kan byta till päron istället, tål inte äpplen/Kram & Glad påsk från Nässjö
guardianlinda21 mars 2008
Hej igen! Om jag ökar och gör till 8 personer, vad ändras gräddningstiden i ugnen till då?/Kram igen från Nässjö
guardianlinda25 mars 2008
Hej! Vi hade kalas nu i helgen då gjorde jag denna! Det var mycket gott med päron!
Alla tyckte om det, min mormor som är över 80 år, tog flera gånger, det blev nog lite av en favorit för henne!
Jag skall nog använda lika mycket socker som i receptet nästa gång, men det är bara för att jag är en liten "sockergris"!
Vad tror du om att använda råsocker?
Tusen tack för ditt fina recept, du gjorde alla glada, givetvis får du högsta betyg och en stor kram från mig/Linda
Hej! Jag undrar ifall man kan byta till päron istället, tål inte äpplen/Kram & Glad påsk från Nässjö
Hej igen! Om jag ökar och gör till 8 personer, vad ändras gräddningstiden i ugnen till då?/Kram igen från Nässjö
Hej! Vi hade kalas nu i helgen då gjorde jag denna! Det var mycket gott med päron! Alla tyckte om det, min mormor som är över 80 år, tog flera gånger, det blev nog lite av en favorit för henne! Jag skall nog använda lika mycket socker som i receptet nästa gång, men det är bara för att jag är en liten "sockergris"! Vad tror du om att använda råsocker? Tusen tack för ditt fina recept, du gjorde alla glada, givetvis får du högsta betyg och en stor kram från mig/Linda