Toscaäpplen

Serverar: 4 portioner

25 år gammalt recept som jag använt flera gånger om året.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • Mördeg
  • 100 g smör
  • 2 dl mjöl
  • Rivet skal av 1 citron
  • Mandelsmet
  • 1 dl sötmandel, hackad (eller mandelflagor)
  • 1/2 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop mördegen. Tryck ut i form. Skala och halvera äpplena. Lägg dem på mördegen med kupade sidan uppåt. Koka ihop mandelsmeten. Fördela den över äpplena.
    2. Ugn 225 graden. 20-30 min. Servera med vaniljglass

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    guardianlinda 21 mars 2008

    Hej! Jag undrar ifall man kan byta till päron istället, tål inte äpplen/Kram & Glad påsk från Nässjö

    guardianlinda 21 mars 2008

    Hej igen! Om jag ökar och gör till 8 personer, vad ändras gräddningstiden i ugnen till då?/Kram igen från Nässjö

    guardianlinda 25 mars 2008

    Hej! Vi hade kalas nu i helgen då gjorde jag denna! Det var mycket gott med päron! Alla tyckte om det, min mormor som är över 80 år, tog flera gånger, det blev nog lite av en favorit för henne! Jag skall nog använda lika mycket socker som i receptet nästa gång, men det är bara för att jag är en liten "sockergris"! Vad tror du om att använda råsocker? Tusen tack för ditt fina recept, du gjorde alla glada, givetvis får du högsta betyg och en stor kram från mig/Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben