Toscaäpplen

Serverar: 4 portioner

En söndagsefterrätt som heter duga.

Ingredienser

  • 4 medelstora äpplen
  • 1 dl socker
  • 3 dl vatten
  • Toscasmet
  • 50 g smör
  • 35 g mandelspån,el. hackad mandel
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk grädde
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur äpplena och dela dem mitt itu. Koka dem mjuka med socker och vatten. Lägg dem sedan i en smord ugnsform. Smält smöret till toscasmeten och rör ner övriga ingredienser och låt smeten sjuda några minuter. Klicka ut smeten över äpplena och gratinera i ugnen i ca 15 minuter i 225 grader.(De ska få fin färg) Serveras ljumma med vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben