En blandning mellan äppelpaj och toscaäpplen med en skönt knäckigt täcke ovanpå äpplena.
Riktigt sliskigt
Ingredienser
3 gröna äpplen
Ca 2 tsk kanel
½ dl havregryn
½ dl socker
200 g flagad mandel
1 msk vetemjöl
100 g smör
1 msk mjölk
Instruktioner
Skala och klyfta äpplena
Strö över kanel
blanda havregryn, socker, mandel, vetemjöl.
Smält smöret
Blanda det torra med smälta smöret och mjölken.
Bred blandningen över äpplena och in i ugnen på 200 grader tills det får en fin brun färg.
Å då har jag inte ens provat den än........kan tänka dig hur många poäng det blir sen
God, men skulle gjort dubbel sats av täcket.
Trodde att detta var en toppenpaj, men smulig ramlade isär, dyr och inte godare än en vanlig smulpaj.