Toscapaj med äpplen

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En blandning mellan äppelpaj och toscaäpplen med en skönt knäckigt täcke ovanpå äpplena. Riktigt sliskigt

Ingredienser

  • 3 gröna äpplen
  • Ca 2 tsk kanel
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl socker
  • 200 g flagad mandel
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta äpplena Strö över kanel blanda havregryn, socker, mandel, vetemjöl. Smält smöret Blanda det torra med smälta smöret och mjölken. Bred blandningen över äpplena och in i ugnen på 200 grader tills det får en fin brun färg.
    2. Servera med riktigt vispad vanlijvisp

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Rikedom 8 september 2011

    Å då har jag inte ens provat den än........kan tänka dig hur många poäng det blir sen

    christincarlsson 14 september 2011

    God, men skulle gjort dubbel sats av täcket.

    iedlund 16 september 2011

    Trodde att detta var en toppenpaj, men smulig ramlade isär, dyr och inte godare än en vanlig smulpaj.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben