Toscaäpplen

Serverar: 4 portioner

En helt ljuvlig gammaldags efterrätt som jag gjort många gånger. Skulle kunna äta den varje dag! För att förenkla om man har bråttom eller är så sugen så att man inte hinner koka äppelbitarna, använd päron på burk, det blir precis lika gott!

Ingredienser

  • 4 stora eller 8 små äpplen
  • 5 dl vatten
  • 1-1 ½ dl strösocker
  • saften av en ½ citron
  • Mandelsmet
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 4 msk mjölk
  • 150 g flagad sötamadel
  • Instruktioner

    Skala och kärna ur äpplena. Halvera och koka äpplena nätt och jämnt mjuka i en sockerlag av vattnet, sockert och citronsaft. Låt äpplena rinna av och lägg dem i smord eldfast form. Blanda smör, socker, vetemjöl, mjölk och flagad mandel i en kastrull. Koka upp sakta och häll den sedan över äpplena. Sätt i ugnen i medelstark värme, ca 225 grader och låt mandelsmeten få vacker färg, ca 20 minuter. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben