Toscakaka med mango

Tid: 50 minuter

En jättegod och fruktig kaka till fikat

Ingredienser

  • 1 pkt fryst mango á 300 g
  • 3 msk amaretto mandellikör
  • 125 g smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Tosca
  • 75 g smör
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. 8-10 bitar
    2. Tina mangon i likören. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner blandningen i äggvispet. Vänd till sist ner mangoblandningen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
    3. Smält smör i en kastrull. Rör ner socker, mjöl, mjölk och mandel. Låt blandningen sjuda 1 minut. Fördela blandningen över kakan och grädda ytterligare 10-15 minuter. tills kakan fått gyllenbrun färg. Låt kakan svalna i formen. Servera med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben