Toscakaka med pumpakärnor

Låter gott måste ta och testa

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 ägg
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 150 g smör
  • 1½ dl lönnsirap
  • ½ dl socker
  • 2½ msk vetemjöl
  • 3 dl pumpakärnor
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 Fodra en ugnsform, 20x30 centimeter, med bakplåtspapper. Vispa äggulor, socker och ägg i minst 5 minuter. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Häll smör- och mjölkblandningen i äggsmeten. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
    2. Bred ut smeten i ugnsformen och grädda längst ned i ugnen i 20 minuter. Höj värmen till 225 grader när du tagit ut kakan.
    3. Gör toppningen under tiden. Smält smör i en kastrull. Tillsätt lönnsirap, socker och mjöl, sjud på medelstark värme 5 minuter. Vänd i pumpakärnorna. Ta från spisen och rör i citronsaft och citronskal.
    4. Bred toscasmeten över kakan. Ställ in i den övre delen av ugnen 15–18 minuter tills kakan fått fin färg. Låt svalna. Lyft kakan ur formen och skär den i rutor.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    10
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben