Toscapäron

Serverar: 4 portioner

Mums

Ingredienser

  • 4-6 väl mogna päron
  • Glasyr
  • 50 g flagad mandel
  • 50 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Instruktioner

    1. Skala päronen och dela dem. Lägg frukthalvorna på ett ugnssäkert fat. Smält fettet, blanda ner övriga ingredienser och sjud upp under omrörning.
    2. Häll glasyren över frukten och grädda mitt i ugnen tills rätten har fått vacker färg, ca 10 minuter. Ät rätten ljummen med halvsmält glass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    josefiin90 11 september 2008

    Detta receptet är underbart.. bruka laga det tillsammans med min pojkvänn, och det finns nog ingen som skulle säga att det inte smakade bra;)

    Irene-59 19 oktober 2011

    Underbart gott o smidigt! Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben