Toscapäron

Serverar: 1-4 portioner

Till efterrätt vid söndagsmiddagen kanske?

Ingredienser

  • 75 g matfett
  • 1 dl socker
  • 75 g hackade nötter (t ex valnötter och cashewnötter)
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 mogna päron
  • Instruktioner

    Blanda matfett, socker, nötter, mjölk och vetemjöl i en kastrull. Låt smälta ihop på svag värme under omrörning. Skala, dela och kärna ur päronen och lägg i en form. Fördela toscasmeten över och gratinera i 200° cirka 10 min tills de fått färg. Servera med grädde smaksatt med rivet citronskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ramona78 8 januari 2011

    Jättegod efterrätt!

    Annafbg 6 mars 2011

    God och lättlagad klassiker! Tack för ett bra recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben