Toscapäron med hallon

Serverar: 4 portioner

Varm dessert med toscapäron och hallon. "Snöa" över lite florsocker vid serveringen.

Ingredienser

  • 2 stora päron
  • Sockerlag
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk citron, pressad saft
  • Toscasmet
  • 50 g mandel, skållad och hackad
  • 50 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk grädde eller mjölk
  • Servera med
  • 2 dl hallon
  • Citronmeliss
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Skala, dela och kärna ur päronen.
    3. Koka upp sockerlagen i en kastrull. Lägg ner päronhalvorna och låt dem sjuda, ca 3 minuter. Ta upp päronen och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
    4. Blanda ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt koka upp under ständig omrörning.
    5. Bred toscasmeten över päronhalvorna. Så här långt kan du förbereda. Ställ in fatet i mitten av ugnen och låt toscasmeten få färg, ca 10 minuter.
    6. Servera päronen med hallon. Dekorera med citronmeliss och sikta över florsocker.
    7. Tips! Vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med punsch eller mandellikör är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Born61 18 januari 2010

    Underbart god dessert, inte minst när man älskar allt med tosca. En klar 5:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben